The Basic Principles Of solucan gübresi 2 kg
Wiki Article
Solucanların sindirim sistemindeki mikroorganizmalar, atıkların fermente olmasını sağlayarak besin maddelerinin toprakta kullanılabilir hale gelmesine lawnımcı olur. Solucan gübresi üretiminde dikkat edilmesi gereken bazı temel unsurlar şunlardır:
Solucan gübresi hem katı hem de sıvı formda bulunabilir ve her iki formun da farklı kullanım alanları ve avantajları vardır.
Madem ciddi belgeler var, o halde onların verdikleri tarifleri paketin üzerinden veya belgelerden okuyup onların tarif ettiği gibi kullanmalısınız.
Bu sayede bitkilerin gelişimi artmaktadır. Solucanların dünya var olduğundan beri asıl işlevleri bitkilerin gelişimini sağlayacak tüm besin elementlerini, bitkilerin alabileceği formada sunmaktır.
Toprakta bulunan mikroorganizmaların faaliyetlerini teşvik eder ve bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin maddelerini daha kolay almasını sağlar.
Ben bu şekilde pazarlama yapamayabilirim derseniz eğer alternatif olarak yapacağınız ticaret yöntemi e-Ticaret (
Su tankına önceden hazırladığınız kompostu eklemeniz yeterli olacaktır. Kompostu hazır olarak satın alabileceğiniz gibi büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyorsanız kendiniz de hazırlayabilirsiniz. ten bin adet solucan için ortalama five hundred-600 kg’lık komposta ihtiyacınız olacaktır.
Toprağın Yapısını İyileştirir: Solucan gübresi, toprakta bulunan organik madde miktarını artworkırarak toprağın daha gözenekli hale gelmesini sağlar.
Toprağın Besin Değerini Artırır: Solucan gübresi, içeriğinde bulunan makro ve mikro besin elementleriyle bitkilere uzun süreli besin sağlar. Topraktaki eksik besin maddelerini doğal yollarla tamamlayarak bitkilerin ihtiyacını karşılar.
Ayrıca gübrenin toprağın su tutma kapasitesini artworkırıcı etkisi sayesinde süs bitkileri daha sağlıklı gelişir ve sulama ihtiyacı dengelenir.
Solucanların sağlıklı bir şekilde yetişebilmesi için uygun bir ortam oluşturulmalıdır. Bunun içinside of aşağıdaki advertımları takip edebilirsiniz:
Solucanların yaşayabileceği uygun bir ortam hazırlanması gerekir. Bu genellikle bir kutu veya kova şeklinde olabilir. Kutunun altına birkaç delik açılmalı ve tabanına birkaç santim toprak veya kahverengi kağıt konulmalıdır.
Ardından toprağın hafifçe kazılması, gübrenin toprağa daha iyi karışmasına ve etkinliğinin artmasına katkı sağlar.
Özellikle zorlu iklim koşullarında yetiştirilmekte olan bitkilerin hava şartlarından daha az zarar görmesini sağlar.